Перейти до вмісту

Міжнародні онлайн-вебінари У Хмельницькому національному університеті

У Хмельницькому національному університеті з 18 по 22 жовтня проведено ряд міжнародних вебінарів за участю представників ХНУ та Європейського університету (м. Тбілісі, Грузія). Враховуючи епідеміологічну ситуацію, вебінари відбувались в режимі онлайн за допомогою платформи Zoom.

Розпочалась зустріч із вітальних слів проректора з міжнародних зв’язків ХНУ, професора Катерини Скиби та керівника офісу міжнародних зв’язків Європейського університету Татії Долідзе. Учасниками семінару були викладачі та студенти різних спеціальностей і факультетів як Хмельницького національного університету, так і Європейського університету. Вебінари проводились англійською мовою.

Від Європейського університету доповідачами виступили: Ніно Долідзе, виконавчий директор міжнародного товариства чесних виборів та демократії, запрошений викладач; Гіоргій Мчедлішвілі кандидат політичних наук, доцент; Мікеіл Шавтваладзе – кандидат політичних наук, запрошений викладач. Хмельницький національний університет представляла Ольга Заславська, кандидат політичних наук, доцент кафедри міжнародної комунікації та політології.

Під час зустрічей були обговорені такі теми:

• Політична комунікація в контексті соціокультурного підходу.

• Політична культура як складова громадського суспільства. Цивільна культура.

• Політична система суспільства. Особливості політичної системи сучасної України/Грузії.

Модерували зустрічі Басистий Вадим, провідний фахівець відділу міжнародних зв’язків (Хмельницький національний університет) та Татія Долідзе, керівник офісу міжнародних зав’язків (Європейський університет).

Наприкінці кожного вебінару учасники мали змогу задати доповідачам актуальні питання та отримати на них відповіді, тож зустрічі закінчувались жвавим обговоренням особливостей політичних систем та культур України і Грузії.